تولید ۵۵ میلیون تن فولاد بدون ادغام واحدهای کوچک و متوسط ممکن نیست

شرط تحقق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در سال ۱۴۰۴ و حضور موثر ایران در بازارهای صادراتی ادغام واحدهای کوچک و متوسط فعال در صنایع فولاد است

رییس هیئت عامل ایمیدرو پیش بینی کرده است که ایران در سال جاری 17 میلیون تن فولاد تولید می کند و قرار است ایران در سال 1404 به ظرفیت تولید 55 میلیون تن فولاد برسد. حال سوال این است که با توجه به زیرساخت های تولید در صنایع فولاد ایران تحقق این اهداف تا چه اندازه ممکن است و علاوه بر این زیرساخت های صنعت فولاد تا چه اندازه برای حضور موثر و مستمر ایران در بازارهای جهانی آماده است؟

محمدرضا بهرامن رییس خانه معدن در گفت وگو با سایت خبری اتاق تهران در این باره گفت: در بین فعالان بخش خصوصی دو دیدگاه درباره صنایع فولاد وجود دارد. بخشی از فعالان صنایع فولاد بر این نکته تاکید دارند که فولاد تولید شده در کشور بیش از صادرات برای استفاده در صنایع پایین دستی و تولیدات داخلی مورد استفاده قرار بگیرد. از سوی دیگر بخشی از فعالان صنایع فولاد معتقدند با برنامه ریزی باید شرایطی را فراهم کرد که به تولید حداکثری در فولاد برسیم و این افزایش تولید منجر به افزایش صادرات فولاد ایران شود. این در حالی است که عدم ادغام واحدهای کوچک در زنجیره تولید فولاد یکی از اساسی ترین مشکلات امروز این صنعت است.

بهرامن گفت: با برنامه ریزی باید شرایط را برای ادغام واحدهای کوچک و متوسط فراهم کنیم. شرایط ویژه این واحدها به تولید اختصاصی محصولات فولادی مثل گندله و کنستانتره می انجامد در حالیکه با قفل کردن زنجیره تولید محصولات و پیشبرد تولید براساس استراتژی درست می توان پاسخگوی بازارهای مصرف داخل بود و برای صادرات هم برنامه ریزی کرد. با ادغام واحدهای کوچک و متوسط و ایجاد واحدهای بزرگ با هدف افزایش تولید فولاد است که می توان در بازارهایی غیر از بازار مصرف داخلی حضور موثر داشت اما رسیدن به این اهداف نیازمند سرمایه گذاری است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه زیرساخت های صنایع فولاد آمادگی تامین بازار داخلی و حضور در بازارهای خارجی را ندارد گفت: زیرساخت های این صنعت در حال حاضر آماده بهره برداری های کلان نیست بنابراین باید در این بخش سرمایه گذاری کنیم. تقویت زیرساخت ها اولین گام در تحقق اهداف مورد نظر است. رسیدن به 55 میلیون تن تولید در فولاد با ایجاد کنسرسیوم ها و ادغام واحدهای کوچک و متوسط فعال در چرخه صنعت فولاد و تعریف استراتژی ممکن است. در غیر اینصورت به این میزان تولید در سال 1404 نمی رسیم. باید استراتژی ادغام را خوب تعریف کنیم.

بهرامن با اشاره به اینکه واحدهای کوچک و متوسط فعلی با مشکلات مالی متعدد دست و پنجه نرم می کنند و با وجود رکود فعلی در آستانه تعطیلی قرار دارند گفت: با ادغام درست واحدهای کوچک و متوسط در زنجیره تولید در صنعت فولاد می توان علاوه بر واحدهای تولیدی، واحدهای معدنی را که امروز در شرایط بدی قرار گرفتند نجات داد. این اقدامات در نهایت منجر به ارتقای صادرات فولاد ایران می شود.

کد خبر 13347

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 6 =